Arkitektoniskt glas

Du som byggt med glas vet att det är ett fantastiskt material. Vi kan hjälpa dig med glas som är starkt, säkert, vackert och hållbart. Du hittar både färdiga produkter och unika lösningar efter dina specifikationer hos oss.

Varför ska du bygga med glas?

  • Släpper in dagsljus

  • Starkt och vackert

  • Diskret säkerhet

  • Stora möjligheter

Det finns många möjligheter inom glaskonstruktioner. Glastak skapar höjd och ger ett fantastiskt insläpp av dagsljus. Glasgolv kan ge en mycket exklusiv känsla, både inomhus och på uteplatsen. Välj själv om du vill ha en liten glasyta på golvet eller ett större glasgolv. Glastrappor och glasräcken ger ett modernt och exklusivt intryck. Glasväggar och glasdörrar ger en känsla av rymd. Glaslameller eller andra insynsskydd kan skärma av ett rum utan att sänka helhetsintrycket. Entréer i glas är pampiga och inbjudande.

Ljus och känsla

En öppen planlösning ger ljus och rymd, men med en växande familj behövde familjen Danielsson mer avskärmning mellan våningsplanen. Ett glasgolv blev lösningen. Planglasteknik var en av de få leverantörer som kunde leverera en skräddarsydd lösning för familjen som fungerade både som ljusinsläpp, ljudavgränsning och hade snygg design. Med Optiwhite-glas blir effekten dessutom helt genomskinlig istället för grönaktig, trots att det är fråga om tjockt säkerhetsglas.

”Vi visste vad vi ville ha, men Planglasteknik var de första som kunde erbjuda en bra lösning. Jag fick snabbt svar och de var här och mätte inom bara ett par dagar. Eftersom de har egen tillskärning gick allt väldigt snabbt, glasgolvet var på plats efter ett par veckor. Jag fick också bra tips och råd längs vägen för att kunna instruera snickare och målare för att få  bästa möjliga slutresultat. Vad jag särskilt uppskattar är att de visade stor omsorg vid installationen, både att det skulle bli snyggt, men också att de hanterade så stora glasstycken i vårt hem utan att något blev förstört eller nedsmutsat. Vi är verkligen otroligt nöjda med hela upplevelsen, från första kontakt till slutresultatet”, säger Kjell Danielsson.

Vill inte sitta bakom galler

I Hages butik på Östermalm säljs det mesta inom högkvalitativa ljud- och bildlösningar. Tidigare hade butiken galler för de stora skyltfönstren för att undvika inbrott och skadegörelse, men med säkerhetsglas från Planglasteknik får butiken samma skydd men med ett helt annat intryck.

Säkerhetsglas som skyddar mot yxhugg känns tryggt och säkert, inte minst i dessa tider. Planglastekniks unika säkerhetsglas är tunt och mer transparent än konkurrerande produkter, vilket ger ett snyggt och naturligt intryck.

”Eftersom vi säljer stöldbegärliga produkter men ogärna ha gallrade skyltfönster som både skulle stjäla ljus och uppmärksamhet valde vi säkerhetsglas istället. Varför ska man sitta bakom galler om man inte behöver?”, säger Fredrik Högström, butikschef på Hages.

Glas för rymd, ljus och säkerhet

Exteriört och interiört glas skapar både luftighet och en exklusiv känsla, trots att kostnaden ofta är förhållandevis låg. Planglastekniks flexibla, småskaliga produktion av glas och infästningar i metall, är som gjord för att realisera dina arkitektoniska visioner.

Glas är ett fantastiskt material! För att det ska komma till sin fulla rätt behövs en partner som Planglasteknik, som förstår glasets egenskaper och kan vara ett bollplank tidigt i processen.

Arkitekt